Tāpat kā Suitu novadā ir saglabājušās dažādas unikālas tautas kultūras iezīmes, tāpat šeit vēl šodien, nododot no paaudzes paaudzē, ir saglabāti daudzi interesanti ēdieni. Daži no tiem varētu sniegt mums labu ieskatu tajā, ko cilvēki Kurzemē ēda pat pirms vairākiem gadu simtiem. Dažus no tiem vēl šodien lieto ikdienā, bet daži jau ir mazliet piemirsti. Tomēr, ja kāds ēdiens ir bieži gatavots suitu zemnieku sētās, mēs to esam iekļāvuši šajā sadaļā. Kas Suitu novadā ir atšķirīgs no citur pierastā? Pirmais, kas krīt acīs ir tas, ka šeit nav pieņemts ēst zupai klāt maizi. Parasti zupās ir gaļas gabals ar kaulu, kuru uz galda noliek uz atsevišķa šķīvja un, ēdot zupu, gaļu piekož klāt maizes vietā. Nenovērtējamu palīdzību šīs sadaļas tapšanā ir sniegusi Emīlija Kolna no Basiem un Skaidrīte Nagliņa.
Asins pankūkas
Sastāvdaļas: 0,5 litri asinis 0,5 litri ūdens 200 g kviešu miltu sāls pēc vajadzības…
Piena zupa ar klimpām
Sastāvdaļas: 0,7 litri piena 0,2 litri ūdens 200 g skābs krējums sālscukurs Klimpām: 200…
Piena zupa ar bērztām klimpām
Sastāvdaļas: 0,7 litri piena 0,2 litri ūdens 10 g sviesta cukurs Klimpām: 100 g…
Piena zupa ar kartupeļu klimpām
Sastāvdaļas: 1 kg kartupeļu 1,5 litri ūdens 1,5 litri piena 50 g sviesta sāls…
Kartupeļu pankūkas
Sastāvdaļas: 1kg kartupeļu 1 ola 40 g kviešu miltu nedaudz sāls cepšanai cūku tauki…
Putraimu – plunču zupa
Sastāvdaļas: 2 cūku kājas 0,5 kg cūku mugurkaula 0,3 kg cūku taisnās zarnas (no…