Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
1 Cūkas resno zarnu jau iepriekš rūpīgi iztīrītu, apgrieztu uz otru pusi, noberztu ar sāli vai sniegā, vairākkārt noskalotu liek vārošā ūdenī un brīdi paplaucē. Tā kļūst balta, stingra, bieza un trekna. Noskalo aukstā ūdenī, izliek uz paplātes un ieberzē nedaudz ar sāli. Šādi apstrādātu var saglabāt dažas dienas.
2 Cūku kājas un mugurkaula gabalu sadala sīkāk, zarnu sagriež 1-2 cm biezās ripās un vāra pusmīkstus (pusgatavus). Pievieno noskalotus putraimus un zupai atbilstoši sagrieztus kartupeļus, sīpolus, ķiplokus – izgaršojot papildina sāli.
3 Gatavu iztur laiciņu uz plīts malas – nogatavina. Uz šķīvja izņem gaļu. Zupu smeļ bļodā un pārkaisa ar zaļumiem.
Zupa ir sātīga, trekna, mazliet specifisku piegaršu. Tā bagātina ikdienas uzturu un dod spēku kaulos.