Categories
suitu ēdiens 2

Pelēkie zirņi ar speķa mērci

Sastāvdaļas:

  • 200 g zirņu
  • 60 g žāvēta speķa
  • 40 g sīpolu
  • 40 g krējuma
  • sāls

Pagatavošana:

1 Pelēkos zirņus izmērcētus ber katliņā, pārlej ar karstu ūdeni un vāra mīkstus. Sāli pievieno vārīšanas beigās.

2 Speķi, sagrieztu sīkos četrkantainos gabaliņos sacep uz pannas kopā ar sīki sagrieztiem sīpoliem, pievieno sāli un krējumu.

3 Zirņus nokāš sausus, ber bļodā vai bļodiņās. Pārlej ar speķa mērci. Klāt pasniedz rūgušpienu.

Žāvēta speķa vietā var ņemt arī svaigu speķi. Zirņu vietā var vārīt arī pupiņas.