Categories
suitu ēdiens 2

Pusnātnene – putraimu, kartupeļu biezputra

Sastāvdaļas:

  • 80 g miežu putraimu
  • 300 g kartupeļu
  • 200 g ūdens
  • 200 g piena
  • 100 g kūpināta speķa
  • 80 g sīpolu
  • 80 g krējuma
  • sāls

Pagatavošana:

Vārošā ūdenī ber noskalotus putraimus, vāra pusmīkstus. Pievieno sīki sagrieztus kartupeļus, sāli, un vāra gandrīz mīkstus. Pielej uzvārītu pienu un uz lēnas uguns vai cepeškrāsnī sutina. Pa reizei apmaisa, ļaujot putraimiem pilnīgi uzbriest.

Gatavu pasniedz ar speķa mērces actiņu šķīvja vidū. Klāt piedzer pienu vai rūgušpienu.