Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
1 Miežu putraimus noskalo, liek gaļas buljonā un vāra pusmīkstus, pa reizei apmaisot. Pievieno šķidras konsistences asinis, ja gabalos – jāizmaļ gaļas mašīnā. Izcilā, vēl turpina karsēt, lai zūd sarkanā krāsa.
2 Pieliek sīki sagrieztus taukos apceptus sīpolus, ķiplokus, smalkos piparus, majorānu vai timiānu, samaltu cūkgaļu, sīkos gabaliņos sagrieztu speķi, izmaisa un izgaršo. Ar sāli jāuzmanās, jo asinis parasti ir sasālītas.
3 Masa ir bieza, irdena. Padzisušu pilda tievajās zarnās pusmīksti, ap ¾ no zarnas tilpuma. Putraimi vēl turpina briest. Desas galus aizsien, veidojot nelielus apaļus rituļus. Liek verdošā sālsūdenī, pa daļām (ne pilnu katlu) un pavāra uz lēnas uguns 10 – 15 min, lai zarna ir apvārīta un kļūst balta. Ņem laukā un liek nākošās. Noliek paplātēs atdzist.
4 Pirms pasniegšanas galdā, desas uz pavarda vai cepeškrāsnī uz pannas taukos apcep. Klāt dod brūkleņu salātus, ceptu cūkas gaļu.