Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
1 Lielos gabalos sagrieztas aknas vāra atsevišķi bez sāls un garšsaknēm. Cūkgaļu vāra atsevišķi pieliekot sāli, garšvielas: veselus piparus, lauru lapas, sīpolus, pētersīļus.
2 Gaļai – padzisušai – atdala stingrāko speķi, ko sagriež sīkos četrstūrainos gabaliņos. Aknu un pārējo gaļu izmaļ 2 reizes gaļas mašīnā. Piemaļ arī sagrieztus apceptus sīpolus un ķiplokus.
3 Samalto masu liek katliņā mazā buljona daudzumā un ar koka karoti labi saspaida aknu stiebriņus. Tad pievieno buljonu vairāk un karsējot maisa un klapē. Karsēšanas laikā pa vienai pa laikam piesit olu.
4 Turpina karsēt, lai olas sarec. Masa kļūst gaiša – vijīga. Pašās beigās pievieno sagriezto speķi – lai gabaliņi saglabātos veseli. Izgaršo, pieliek sāli, piparus. Ja vajadzīgs, arī buljonu. Gatava masa vidēji bieza, vijīga, trekna.
5 Lej platā bļodiņā, nolīdzina virsmu, atdzesē. Griež slejās, ko savukārt šķēlītēs. Grezno ar sviesta taurītēm.