Categories
suitu ēdiens 2

Kartupeļu pankūkas

Sastāvdaļas:

  • 1kg kartupeļu
  • 1 ola
  • 40 g kviešu miltu
  • nedaudz sāls
  • cepšanai cūku tauki vai eļļa

Pagatavošana:

Kartupeļus nomizo veselus, noskalo un sarīvē uz kartupeļu rīves. Masai pievieno olu, sāli, kviešu miltus. Ar koka karoti samaisa.

Liek uz pannas sakarsētos taukos nelielas masas pikas, izlīdzina plānas. Cep no abām pusēm gaiši brūnas pankūkas.

Jāievēro: pankūkas mazas, plānas jācep strauji, vienmērīgā karstumā, taukus nežēlojot. Tad pankūkas ir mīkstas, sulīgas ar skraukstošām maliņām.

Pasniedz galdā karstas, klāt dodot brūkleņu ievārījumu, skābu krējumu vai ēd arī ar cukuru. Piedzer pienu vai tēju. Pankūkas neder biezas, piesūcinātas ar aukstiem taukiem. Tas jau ir brāķis.