Categories
suitu ēdiens

Skābmaize

Sastāvdaļas:

  • 1400 g kviešu milti
  • 1.5 l verdošs ūdens (T +90°C)
  • 200 g skābais ieraugs
  • pēc garšas cukurs
  • pēc garšas ķimenes

Pagatavošana:

1 700 g miltu iejauc ar karsto ūdeni, kārtīgi maisot, silti sasedz un atstāj uz pāris stundām, tad mīklu atdzesē, lai tā nebūtu karsta, bet vien nedaudz silta.

2 Tad mīklā iemaisa skābo ieraugu, atkal silti sasedz un atstāj uz 12 stundām, lai rūgst un skābst.

3 Kad mīkla ieskābusi, tai vēl pievieno apmēram tikpat miltu, cik iepriekšējā vakarā ieplaucēti, un kārtīgi samīca, pievienojot cukuru un ķimenes pēc garšas.

4 Samīcīto masu sasedz un raudzē apmēram 45 minūtes, tad veido kukulīšus un cep līdz 250 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 45–50 minūtes, ja kukulis lielāks, tad stundu.