Categories
suitu ēdiens

Rabarberu plātsmaize

Daces Martinovas recepte

Mīkla:

  • 70 g sviests
  • 1 ola
  • 200 ml piens
  • ¼ pac. raugs (slapjais) vai ½ -1 paciņa sausais raugs
  • 300 g milti
  • 2 ēd.k. cukurs
  • šķipsniņa sāls

Pildījums:

  • 3 – 5 rabarberu kāti

Saldā masa:

  • 3 olas
  • 150 g cukurs
  • 400 g skābais krējums
  • 100 g saldais krējums

Drupačas:

  • 200 g sviests
  • 100 g cukurs
  • 250 g milti

Pagatavošana:

1 Gatavo mīklu. Izkausē sviestu, pievieno sāli, cukuru, pienu. Visu nedaudz uzsilda, tad pievieno olu un siltā ūdenī izmērcētu raugu. Samaisa. Pievieno miltus un mīklu kārtīgi izmīca.

2 Mīklas bļodu apklāj ar dvieli un liek siltā vietā raudzēties. Kad mīkla uzrūgusi liek uz plāts un vienmērīgi izlīdzina.

3 Rabarberus nomizo un sagriež sīkos gabaliņos. Uzber pāri izklātai mīklai.

4 Gatavo saldo masu. Visas sastāvdaļas sajauc. Pusi no šīs masas uzklāj uz mīklas pāri rabarberiem. Otru pusi, kad uzbērtas drupačas.

5 Gatavo drupačas. Sviestu sagriež plānās šķēlītēs, uzber cukuru un nedaudz miltus. Pakāpeniski pievieno miltus, veidojot smalkas drupačas.

6 Rausi cep krāsnī uz 200 grādiem.