Daces Martinovas recepte
Mīkla:
Pildījums:
Saldā masa:
Drupačas:
Pagatavošana:
1 Gatavo mīklu. Izkausē sviestu, pievieno sāli, cukuru, pienu. Visu nedaudz uzsilda, tad pievieno olu un siltā ūdenī izmērcētu raugu. Samaisa. Pievieno miltus un mīklu kārtīgi izmīca.
2 Mīklas bļodu apklāj ar dvieli un liek siltā vietā raudzēties. Kad mīkla uzrūgusi liek uz plāts un vienmērīgi izlīdzina.
3 Rabarberus nomizo un sagriež sīkos gabaliņos. Uzber pāri izklātai mīklai.
4 Gatavo saldo masu. Visas sastāvdaļas sajauc. Pusi no šīs masas uzklāj uz mīklas pāri rabarberiem. Otru pusi, kad uzbērtas drupačas.
5 Gatavo drupačas. Sviestu sagriež plānās šķēlītēs, uzber cukuru un nedaudz miltus. Pakāpeniski pievieno miltus, veidojot smalkas drupačas.
6 Rausi cep krāsnī uz 200 grādiem.