Categories
suitu ēdiens

Rabarberu klimpas

Sastāvdaļas:

  • 1-2 kāti rabarbers (neliels)
  • 1 l ūdens  
  • 5-7 ēdamkarotes cukurs
  • 2 olas
  • ½-1 glāzes milti
  • 1 ēd.k. kartupeļu ciete
  • sāls

Pagatavošana:

1 Notīra un sagriež sīkos gabaliņos rabarberu.

2 Sagatavo klimpu mīklu. Bļodā sakuļ olas ar sāli un cukuru, pievieno miltus un samaisa. Klimpu mīklai jābūt kā biezai pankūku mīklai.

3 Klimpas vāra ūdenī atsevišķā katliņā, liekot vāroša ūdenī ar ēdamkaroti no bļodiņas malas.

4 Kad klimpas paceļas ūdens virspusē, ņem ar putu karoti un liek rabarberu zupā.

5 Aukstā ūdeni iemaisa kartupeļu cieti un lej karstā rabarberu zupu, līdz masa sabiezē.

6 Pasniedz siltu vai atdzesētu.