Categories
suitu ēdiens 2

Piena zupa ar klimpām

Sastāvdaļas:

  • 0,7 litri piena
  • 0,2 litri ūdens
  • 200 g skābs krējums
  • sāls
  • cukurs

Klimpām:

  • 200 g kviešu bīdeļmiltu
  • 100 g ūdens
  • 1 ola
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana:

1 Bļodā olu ar sāli un ūdeni sakuļ, pieber miltus. Sākumā ar koka karoti, vēlāk ar roku samīca pabiezu mīklu, veido palielas mīklas pledas, ko izklāj bļodā katru atsevišķi. Ļauj brīdi nogatavoties, sabriest.

2 Katliņā uzvārītam ūdenim pievieno pienu, uzvāra un tajā ar roku met – plucina plānas, nelielas klimpas. Kad pacēlušās virspusē un ir gatavas, ar sietiņu vai putu karoti izgrābj sausas.

3 Pārlej ar skābu krējumu un ēd. Zupu piestreb pēc tam. Var arī ēst kā piena zupu, pieliekot sviestu. Klāt var ēst arī sālītu siļķi.