Categories
suitu ēdiens

Sklandrauši jeb Suitu rauši

30 – 40 gabaliem (pamatnēm 10 – 12 cm diametrā).

Rudzu mīkla pamatnei:

  • 500 g rupjie rudzu milti
  • 0,5 tējkarote sāls
  • 1 ēdamkarote ar kaudziti cūku tauki
  • 200 ml ūdens

Kartupeļu pildījumam:

  • 1 kg ar visu mizu izvārīti kartupeļi (un pēc tam nomizoti)
  • 150 g piens
  • 100 g saldais krējums
  • 50 g kausēts sviests
  • 5 olas
  • 2 ēdamkarotes kviešu milti
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 ēdamkarote ķimenes

Burkānu pildījumam:

  • 1,5 kg vārīti burkāni (vāra pusmīkstus)
  • 5 olas
  • 150 g saldais krējums
  • 50 g kausēts sviests
  • 200 g cukurs

Pagatavošana:

1 Bļodā ieber rudzu miltus pievieno sāli, ūdeni un cūku taukus, samīca labi veltnējamu mīklu.

2 No mīklas izveido vidēja resnuma desu, kuru pēc tam sagriež 3cm biezās šķēlēs, kuras pēc tam izrulle 3-5 mm biezuma apaļā formā.
Izrullētai formai ar pirkstiem uzloka 1,5 cm augstu maliņu.

Pirmais pildījums – kartupeļu

3 Izvārītos un nomizotos kartupeļus samaļ gaļas mašīnā un pievieno visas noradītas sastāvdaļas, labi samaisa, lai veidojas viendabīga masa.

Otrais pildījums – burkānu

4 Burkānus samaļ un pievieno visu paredzēto, labi samaisa.

Pildīšana un cepšana

5 Iegūtās masas pilda sagatavotajās rudzu miltu formiņās: vispirms pilda pusi no formiņas ar kartupeļu pildījumu, pēc tam liek samērā bagātīgu burkānu kārtu. Pārkaisa ar ķimenēm (pēc gaumes).

6 Cep 220 grādos 30 – 40 min. Lai zeltaini brūni un maliņa kraukšķīga.

7 Kad izņem no krāsns, tad karstus pārsmerē ar saldo krējumu, kuram nedaudz pievienots cukurs.