Daces Martinovas drupaču rauša recepti. Viņa šo recepti mantojusi no savas mammas Anitas Raģeles. “Rausis ar ievārījuma pildījumu ir ģimenē iecienīts. Bieži to cepam arī ar ābolu un biezpiena pildījumu. Drupaču rausis ir mana bērnības garša,” receptes vēsturi atklāj Dace.
Sastāvdaļas:
PILDĪJUMAM:
DRUPAČĀM:
Pagatavošana:
1 Ņem sviestu, izkausē, pievieno tam sāli, cukuru, pienu. Visu kopā samaisa un uzsilda, tad pievieno olu, siltā ūdenī iepriekš aktivizētu raugu un samaisa.
2 Pievieno miltus un mīklu kārtīgi izmīca. Mīklas bļodu apklāj ar dvieli un liek siltumā raudzēties aptuveni 1-1,5 stundu…

3 Kad mīkla uzrūgusi, liek to uz ietaukotas plāts un vienmērīgi izlīdzina. Uz mīklas uzklāj ievārījumu. Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

4 Bļodiņā sakuļ olas ar cukuru. Pievieno abus krējumus un samaisa. Pusi no šīs masas uzklāj virs ievārījuma kārtas.

5 Gatavo drupačas. Ņem sviestu, uzber tam cukuru un sāk ieberzēt cukuru sviestā, sadalot to ar pirkstiem. Pakāpeniski pievieno miltus, veidojot smalkas drupčas.

6 Pārkaisa rausi ar drupaču kārtu, tad pārlej ar atlikušo olu un krējuma maisījumu.
7 Rausi šauj krāsnī un cep aptuveni 40 minūtes, līdz tas ir gatavs.