Categories
suitu ēdiens

Sātīgais grūbu virums jeb suitu plovs

Recepte no saimnieces Skaidrītes Nagliņas recepšu krājumiem.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg grūbas
  • 3 vidēji lieli burkāni
  • 2 vidēji lieli sīpoli
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 500 g kūpināta cūkgaļas krūtiņa
  • 500 ml saldais krējums
  • pēc garšas sāls un pipari
  • 2 tomāti

Pagatavošana:

1 Grūbas iepriekšējā vakarā pārlej ar auksu ūdeni un nomērcē. Pirms gatavošanas tās noskalo vairākos ūdeņos.

2 Atsevišķi uz pannas sacep kubiņos sagrieztu gaļu, sīki sagrieztu sīpolu un ķiploku, uz sakņu rīves sarīvētus burkānus, beigās pievienojot svaigi sagrieztus tomātus un piparus.

3 Grūbas izvāra atsevišķi, pievienojot vien pavisam nedaudz sāls, jo saceptās piedevas būs sātīgas un sāļas.

4 Novārītajām grūbām pievieno sacepto masu, samaisa, pievieno 250ml saldā krējumu, noņem katlu no plīts, virumu “atpūtina”.

5 Visu samaisa, pacep vēl kādu minūti, pagaršo un, ja vajag, pievieno, pievieno vēl sāli vai piparus.

6 Pēc aptuveni 15 minūtēm pievieno atlikušo saldo krējumu (nemaisa) un atkal atļauj virumam pirms pasniegšanas nedaudz atpūsties.