Recepte no saimnieces Skaidrītes Nagliņas recepšu krājumiem.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
1 Grūbas iepriekšējā vakarā pārlej ar auksu ūdeni un nomērcē. Pirms gatavošanas tās noskalo vairākos ūdeņos.
2 Atsevišķi uz pannas sacep kubiņos sagrieztu gaļu, sīki sagrieztu sīpolu un ķiploku, uz sakņu rīves sarīvētus burkānus, beigās pievienojot svaigi sagrieztus tomātus un piparus.
3 Grūbas izvāra atsevišķi, pievienojot vien pavisam nedaudz sāls, jo saceptās piedevas būs sātīgas un sāļas.
4 Novārītajām grūbām pievieno sacepto masu, samaisa, pievieno 250ml saldā krējumu, noņem katlu no plīts, virumu “atpūtina”.
5 Visu samaisa, pacep vēl kādu minūti, pagaršo un, ja vajag, pievieno, pievieno vēl sāli vai piparus.
6 Pēc aptuveni 15 minūtēm pievieno atlikušo saldo krējumu (nemaisa) un atkal atļauj virumam pirms pasniegšanas nedaudz atpūsties.