Categories
suitu ēdiens

Kupiņas un cepta plekste

Kupiņas un cepta plekste (bute) ar visu mizu vārīti kartupeļi (suitos saka apaļ rāceņ)

Sastāvdaļas:

  • 0,5l rūgušpiens vai kefīrs
  • 100g biezpiens
  • Dilles, lociņi
  • sāls
  • svaiga bute
  • milti apviļāšanai
  • eļļa cepšanai
  • sīpols
  • 100 ml saldais krējums

Pagatavošana:

1 Rūgušpienā iemaisa biezpienu, pieliek sāli un zaļumus pēc garšas un ēdāju gaumes. Šis ēdiens ir kā piedeva ceptai plekstei un apaļiem rāceņiem.

2 Svaigu buti iztīra, kārtīgi nomazgā, apviļā miltos un cep zeltaini brūnu. Pleksti pasniedz kopā ar apceptiem sīpoliem saldā krējuma mērcē.

Recepte pierakstīta Jūrkalnes pusē.