Categories
suitu ēdiens

Pērļu grūbu deserts ar medu un ogām

Sastāvdaļas:

  • 250 g pērļu grūbas
  • 100 g upenes (svaigas vai saldētas)
  • 100 g ērkšķogas (svaigas, saldētas vai no kompota)
  • 3 āboli
  • 3 ĒK medus

Pagatavošana:

1 Grūbas novāra, sekojot instrukcijai uz iepakojuma, nokāš, ieber lielākā bļodā un atdzesē.

2 Ābolus nomizo, sagriež gabaliņos, liek katliņā, pievieno nedaudz ūdens un, ik pa laikam apmaisot, karsē, līdz tie ir pašķīduši, tad pārliek savārīto ābolu masu bļodiņā un atdzesē.

3 Atdzesētām grūbām pievieno medu, atlaidinātas upenes, gabaliņos sagrieztas ērkšķogas (nesezonā tās var aizstāt ar kivi), ābolu masu (ātrākam rezultātam savārītos ābolus var aizstāt ar sablendētiem vai ar dakšu samīcītiem banāniem).

4 Visu samaisa, kārto deserta trauciņos, dekorē ar ogām vai augļiem.