Categories
suitu ēdiens 2

Piena zupa ar kartupeļu klimpām

Sastāvdaļas:

  • 1 kg kartupeļu
  • 1,5 litri ūdens
  • 1,5 litri piena
  • 50 g sviesta
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana:

1 Kartupeļus nomizo, noskalo. Sarīvē uz kartupeļu rīves. Sarīvēto kartupeļu masu lej uz salocītas 2 kārtējas marles un ciešu nospiež. Nospiesto masu izliek bļodā, pievieno sāli, vienmērīgi samīca.

2 Ņem mīklas piciņas un ar roku plaukstām saveļ apaļas vai garenas bumbiņas, ko liek lēzenā traukā.

3 Ūdeni katliņā uzvāra, pievieno nedaudz sāls un saliek kartupeļu masas bumbiņas, ar kausiņu lēnām pacilājot. Kad klimpas gatavas, pievieno pienu.

Nekarsē to pa daļām, karsēto visu reizē. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Liek plīts malā un ļauj brītiņu nogatavoties. Pieliek sviestu, izgaršo un pasniedz galdā.