Categories
suitu ēdiens 2

Saldie ķiļķeni (klimpas)

a) ar žāvētiem āboliem vai plūmēm

Sastāvdaļas:

  • 100 g žāvēti āboli, plūmes
  • 1000 g ūdens
  • 100 g cukurs
  • citronskābe
  • citronu miziņa

Klimpām:

  • 60 g kviešu milti
  • 30 g ūdens
  • 1/2 gab. ola
  • sāls

Pagatavošana:

Noskalotus žāvētos augļus ber katliņā vārošā ūdenī. Pievieno citrona miziņu, daļu cukura un nedaudz pavāra. Pievieno ar karoti no mīklas atdalītas klimpas. Ja bez olas, tad mīklu mīca biezāku un klimpas plūkā ar pirkstiem. Kad klimpas paceļas virspusē, tās ir gatavas. Izmaisa, izgaršo. Pievieno pārējo cukuru. Nogatavina un pasniedz galdā.

b) ar mellenēm

Mellenes ņem svaigas ogas vai kompotā. Atšķirība tā, ka pievieno beigās, kad klimpas gatavas – pacēlušās virspusē.