Categories
suitu ēdiens 2

Piena zupa ar mājas nūdelēm

Sastāvdaļas:

  • 700 g piena
  • 200 g ūdens
  • 10 g sviests
  • sāls
  • cukurs

Nūdelēm:

  • 150 g kviešu miltu
  • 2 olas
  • 30 g ūdens
  • sāls

Pagatavošana:

Nūdeles sagatavo vismaz stundu iepriekš, ļaujot tām nedaudz apkalst – nogatavoties.


Mīklai: olas, ūdeni, sāli nedaudz bļodā sakuļ. Pievieno kviešu miltus un samīca stingru mīklu (sākumā ar koka karoti, vēlāk ar rokām). Uz galda izveltnē plānas mīklas pledas (apaļas).

Ļauj tām brītiņu apžūt – apkalst. Tad ar asu nazi griež tās ap 3 cm platās sloksnēs. Saliek 4 – 5 kaudzītē un veikli ar asu nazi sagriež cik vien iespējams (1 mm) smalkās strēmelēs (nūdelēs).

Izbirdina tās plānā kārtā uz baltas drānas vai papīra – nedrīkst salipt.

Ūdeni ar daļu piena uzvāra, ber pa daļām sagatavotās nūdeles, ko ar kausiņu apmaisot izcilā. Vāra 5 – 7 minūtes, pielej pārējo pienu, pieber sāli, cukuru. Uzkarsē, brīdi iztur, pieliek sviestu un pasniedz galdā.