Sastāvdaļas:
Nūdelēm:
Pagatavošana:
Nūdeles sagatavo vismaz stundu iepriekš, ļaujot tām nedaudz apkalst – nogatavoties.
Mīklai: olas, ūdeni, sāli nedaudz bļodā sakuļ. Pievieno kviešu miltus un samīca stingru mīklu (sākumā ar koka karoti, vēlāk ar rokām). Uz galda izveltnē plānas mīklas pledas (apaļas).
Ļauj tām brītiņu apžūt – apkalst. Tad ar asu nazi griež tās ap 3 cm platās sloksnēs. Saliek 4 – 5 kaudzītē un veikli ar asu nazi sagriež cik vien iespējams (1 mm) smalkās strēmelēs (nūdelēs).
Izbirdina tās plānā kārtā uz baltas drānas vai papīra – nedrīkst salipt.
Ūdeni ar daļu piena uzvāra, ber pa daļām sagatavotās nūdeles, ko ar kausiņu apmaisot izcilā. Vāra 5 – 7 minūtes, pielej pārējo pienu, pieber sāli, cukuru. Uzkarsē, brīdi iztur, pieliek sviestu un pasniedz galdā.