Sastāvdaļas:
Nūdelēm:
Pagatavošana:
Nūdeles sagatavo jau iepriekš, ļaujot tām nedaudz apžūt, lai griežot nesalīp.
Mīklai: olas, ūdeni, sāli bļodā nedaudz sakuļ. Pievieno miltus un ar koka karoti, vēlāk ar rokām samīca stingru mīklu. Labi izveltnē plānās pledās uz galda pakaisot miltus. Griež ap 3 cm platās strēmelēs, ko savukārt liek vairākas 4 – 5 kopā un ar asu nazi veikli sagriež cik vien iespējams smalkās strēmelēs (1 mm). Jo smalkākas nūdeles, jo skaistākas.
Griežot izbirdina plāni, lai nesalīp kopā. Kad visas sagrieztas, pa daļām ber uzvārītā – izkāstā putnu buljonā. Pavāra brītiņu, nogatavina uz plīts malas.
Pievieno smalkās zvaigznītēs izvārīto burkānu, zaļumus (pētersīļu) un sīki sagrieztu putnu gaļu.
Gaļu var arī samalt, sacept ar olu plānā omletē, ko sagriež smalkās strēmelītēs (salmiņos) un pievieno buljonam.