Categories
suitu ēdiens 2

Dradži

Sastāvdaļas:

  • 1000 g jēltauki (cūku iekšu tauki)
  • sīpols, sāls, pipari, lauru lapas
  • 1000 g kartupeļi

Pagatavošana:

1

Ar aukstu ūdeni pālietus cūku jēltaukus vairākas stundas nomērcē.
Nieres pārgriež uz pusēm un mērcē atsevišķi, vairākkārt iepriekš izskalotas.
Nospiež sausus un sagriež sīkos gabaliņos.

2 Ber katliņā, kurā ieliets nedauz ūdens. Uz lēnas uguns izkausē taukus. Nieres pievieno vēlāk uz kausēšanas beigām. Kad tauki, pasmelti karotē, vārās un dradži – dzeltenbrūni, tad taukus nokāš caur sietiņu

3 Dradžus ber atpakaļ katliņā, pievieno sagrieztu sīplu, sāli un garšvielas, vēl nedaudz pakarsē. Šādus taukainus, karstus, ber māla bļodiņā un pasniedz galdā ar vārītiem kartupeļiem.

Klāt piedzer skābputru, rūgušpienu vai paniņas.