Categories
suitu ēdiens 2

Svaiga zivs pienā

Sastāvdaļas:

  • 1000 g menca, līdaka
  • 300 g ūdens
  • 500 – 1000 g piens
  • 30 g kviešu milti
  • 1000 g kartupeļi
  • sīpols, sāls, pipari, lauru lapas

Pagatavošana:

1 Svaigo zivi notīra, nomazgā, sadala palielos gabalos.

2 Liek katliņā, nelielā ūdens daudzumā. Uzvāra, atsmeļ radušās putas. Pievieno sāli, sagrieztu sīpolu, lauru lapas (1-2), smaržīgos piparus, veselus (5-6 gab.).

3 Lēni pavāra – patvaicē.

4 Pievieno (pa daļām) treknu pienu un uzvāra, vai tikai uzkarsē līdz vārīšanai. Ja šķidrums liekas par garu, var pievienot nedaudz izkarsētus kviešu miltus.

5 Izgaršo – nogatavina, lej visu kopā padziļā bļodā un pasniedz galdā ar kopā ar mizu vārītiem kartupeļiem, kurus nomizo un ēdot piekož klāt.