Categories
suitu ēdiens

Skābputra

Sastāvdaļas:

  • 1.5 l ūdens
  • 200 g miežu putraimi
  • 200 g biezpiens vai rūgušpiens
  • šķipsna sāls

Pagatavošana:

1 Aukstā ūdenī ieber putraimus, sāli un ļauj vārīties, kamēr putra uzmet pirmo burbuli.

2 Noņem putas, beidz vārīt, tad ar karoti ieliek putrā biezpienu vai rūgūšpienu un iemaisa, lai izveidojas kunkuļi un daļēji savelkas biezpienā.

3 Siltu skābputru pasniedz ar saldo krējumu vai bez tā – tas pēc gaumes.

4 Pāri palikušo putru noliek vēsā vietā un jau nākamajā dienā var izmantot kā strebekli slāpju remdēšanai. Ar katru dienu putra ieskābs arvien vairāk. Ja tā sāk kļūt par skābu, pievieno svaigu pienu.

5 Pilnai laimei auksto skābputru bauda, piekožot sālītu siļķi.