Categories
suitu ēdiens

Siltie grūbu salāti “Suit’ siev’ bruncs”

Sastāvdaļas:

  • 2 bietes
  • 1 glāze grūbas
  • 2-3 sīpoli
  • 2-3 burkāni
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 200 g kūpināta cūkgaļas krūtiņa
  • 2 ĒK tomātu mērce
  • pēc garšas sāls un malti melnie pipari
  • 2 ĒK sviests
  • 2-3 ĒK trekns skābais krējums

Pagatavošana:

1 Bietes novāra un sarīvē. Iepriekš nakti izmērcētas grūbas novāra.

2 Pannā izkausē sviestu, apcep smalki sagrieztus sīpolus, ķiplokus un gabaliņos sagrieztu cūkgaļas krūtiņu.

3 Pievieno sarīvētus burkānus, sarīvētas bietes un turpina cept (ja vēlas, garšu dažādībai var pievienot sasmalcinātu sarkano papriku).

4 Masai pieliek vārītās grūbas, sāli, piparus un tomātu mērci (asu ēdienu cienītāji to var aizstāt ar čili mērci vai pievienot čili piparus pēc garšas).

5 Visu samaisa, pacep vēl kādu minūti, pagaršo un, ja vajag, pievieno, pievieno vēl sāli vai piparus.

6 Noņem no uguns un ļauj masai kādu minūti “atpūsties”. Tad kārto uz šķīvja un pasniedz ar skābo krējumu.