Categories
suitu ēdiens 2

Piena zupa ar bērztām klimpām

Sastāvdaļas:

  • 0,7 litri piena
  • 0,2 litri ūdens
  • 10 g sviesta
  • cukurs

Klimpām:

  • 100 g rupja maluma kviešu milti
  • 50 g ūdens
  • 1 ola
  • Sāls

Pagatavošana:

1 Bļodā olu ar sāli un ūdeni sakuļ. Pieber ap ¾ no miltu daudzuma un ar koka karoti sastrādā mīklā. Tad pieber atlikušos miltus un ar rokām mīklu saberž, lai vārot izveidotos mazas klimpiņas.

2 Katliņā uzvārītam ūdenim pievieno pienu un lēni vārošā birdina saberzto mīklu. Kad klimpiņas pacēlušās virspusē, katliņu no uguns noņem plīts malā, pievieno sviestu un nedaudz cukura.

3 Brītiņu ļauj ēdienam nogatavoties un tad pasniedz galdā.
Rupjos kviešu miltus var aizstāt ar rupjiem rudzu vai miežu miltiem.