Categories
suitu ēdiens

Ķiļķēni ar gaļu

Sastāvdaļas:

  • 0,5 kg cauraugusi cūkgaļa
  • 1 kg kviešu bīdeļmilti
  • sāls, pipari, lauru lapas
  • zaļumi

Pagatavošana:

1 Gaļu vienā gabalā vai pārdalītu uz pusēm sālsūdenī uzvāra. Noņem putas un vāra gatavu uz lēnas uguns, pievienojot garšvielas.

2 Ķiļķēniem: vieglā sālsūdenī iemaisa miltus. Sākumā sastrādā ar koka karoti, vēlāk ar roku samīca pusmīkstā mīklā. Mīklu sadala vairākās pledās, apviļā miltos un saliek gar bļodas malu. Ļauj drusku uzbriest.

3 Gatavo gaļu no buljona izņem. Buljonu uzvāra un, lēni vārot, tajā met plānas, nelielas klimpas. Kad tās pacēlušās virspusē un gatavas, ar sietiņu vai putu karoti izgrābj bļodā sausas. Pasniedz galdā un ēd ar vārītu cūkgaļu.

Klimpām var uzlikt arī krējumu. Pēc tam uzsmeļ šķīvī arī buljonu.